Get Started. It's Free
or sign up with your email address
2. Verdenskrig by Mind Map: 2. Verdenskrig

1. Vigtige begivenheder og vendepunkter

1.1. Den 6. og 9. august 1945 smed USA atombomber over to japanske byer

1.2. Mødet i Casablanca

1.3. Japan angriber den amerikanske flådebase ved Pearl Harbor

1.4. Slaget om byen Stalingrad

1.5. Tyskerne kæmper mod sovijet men de rykker for hurtigt frem så forsyningerne ved at følge med. Tyskerne regnede med at det ville være et hurtigt slag så de havde få vinteruniformer.

1.6. Pearl Harbour: Japanske fly bomber amerikansk flådebase på Hawaii og De otte amerikanske slagskibe, der lå i havnen, blev alle sænket. Det samme gjaldt flere andre af flådens skibe. Samtidig blev 188 amerikanske fly ødelagt. 2.403 amerikanske soldater mistede livet, og 1.178 blev såret.Grunden til dette var, at Japan ville neutralisere USA så de ikke ville angribe Japan når de invaderede lande ved Atlanterhavet.

1.7. Tidligt om morgenen d. 6. juni 1944 begyndte amerikanske, canadiske og britiske soldater at gå i land på strandene i Normandiet i det besatte Frankrig. Landgangen var starten på befrielsen af det vestlige Europa.

1.8. Tysklands sidste store angreb i Vesteuropa blev slaget ved Ardennerne, der begyndte d. 16. december 1944.

1.9. Efter slaget ved Midway i 1942 indtog amerikanerne områder, der havde været besat af Japan.

1.10. Slaget om England: Efter invasionen af Frankrig var England den eneste modstand i Europa. Derfor skulle Tyskland have kontrol over både luftrummet og kanalen. Men efter intense kampe i luften hvor RAF (Royal Air Force) trak Tyskland sig tilbage. I løbet af dette var der bombardementer af både Berlin, London og andre storbyer i de to stormagters besiddelse.

2. Optakt til krigen

2.1. Store finansielle vanskeligheder i Tyskland medførte et ønske om en stærk leder og en bedre fremtid fra befolkningens side. Disse problemer var blandt andet efterdønninger fra 1. Verdenskrig.

2.2. Sent om aftenen den 31. august 1939 blev en radiosender i byen Gleiwitz, der lå på den tyske side af den tysk-polske grænse, angrebet. I virkeligheden var der tale om tyskere i polske uniformer, der havde udført disse små angreb. Hele aktionen var nøje planlagt for at give Hitler og Tyskland en undskyldning for at angribe Polen.

2.3. Tyskland og Sovjetunionen havde i 1939 lavet en ikke-angrebspagt og efterfølgende delt Polen imellem sig

3. Afslutningen af krigen

3.1. Japan overgav sig ved en officiel højtidelighed den 2. september 1945 (her sluttede 2.verdenskrig)

3.2. Tyskland overgav sig den 8. maj 1945.

3.3. I 1945 mødtes lederne fra England, USA og Sovjetunionen mødtes ved byen Jalta, på halvøen Krim, og lagde en plan for verden efter krigen.

4. Krigen begynder

4.1. England og Frankrig havde før krigen lovet at støtte Polen i tilfælde af et angreb på landet. De erklærede derfor Tyskland krig den 3. september.

4.2. Sent om aftenen den 31. august 1939 blev en radiosender i byen Gleiwitz angrebet. Efterfølgende fandt lignende angreb sted. Det var tyskere i polske uniformer, der havde udført disse små angreb, som var nøje planlagt for at give Hitler og Tyskland en undskyldning for at angribe Polen.

4.3. I 1939 og 1940 besatte Tyskland store dele af Europa.

4.4. Sovjetunionen og Tyskland havde i august 1939 underskrevet en ikkeangrebspagt, men pagten indeholdt også en hemmelig aftale om, at de to lande ville dele Polen. Da Sovjetunionen og Tyskland angreb Polen fra begge sider d. 5 oktober overgav Polen sig og Sovjetunionen og Tyskland delte landet.