Analyse af Eragon

Get Started. It's Free
or sign up with your email address
Analyse af Eragon by Mind Map: Analyse af Eragon

1. forfater

1.1. Christopher Paolini

2. referat

2.1. Eragon er på jagt efter føde for vintern til sin familie, da han finder den mest praktfulde og underlige sten, han tager med hjem for at sælge. Men han finder hurtigt ud af at den er hul, og at han ville skule rejse langt for at finde en der ville give en andstendig pris for den. Men en nat vågner Eragon af en piben fra stenen og det klekker ligsom et æg og der kommer en lille drage ud, han finder ud af at det er et drage æg og ikke en sten han har fundet. Næste morgen ved daggry inden hans onkel garrow og bror Rowan vågner, lister han sig ud i skoven med "sin" drage og bygger en lille hule til den men hurtig bliver for lille og er nåd til at bygge en støre. Hans bror Rowen tager af sted for at arbejde på en mølle, men Eragon finder det perfekte navn til dragen næmlig Saphira. Da han kommer til bage efter sin første flyvetur på Saphira finder han huset i ruiner og hans onkel død. Han optager forfølgelsen af Ra´zac som dræbte hans onkel, Brom en gamle historie fortæller drager med ham. Da de kommer til Therinsford køber de nogle heste for de kan ikke begge to flyve på Saphira.

3. personer

3.1. hovdepersoner

3.1.1. Eragon og Saphira

3.2. bipersoner

3.2.1. Garrow, Rovan, Brom, Høst, Jeod og Ra´zac

4. Personkareterstik af Eragon

4.1. indre

4.2. yndre

5. tid

5.1. jeg tror at man kommer til at høre om ca. 4-6 år af Eragons liv.

6. stemning

6.1. Stemningen er ret tung og selv om det er fantasy historie er det ikke en lykkelig historie.

7. tema

7.1. Krig

7.2. Familie

7.3. Stol kun på dig selv

7.4. Foraderi

8. miljø:

8.1. Carvahall

8.1.1. Carvahall er en lille landsby der ligger skjult i bjergene lige ved siden af det mægtige land Alagaesia dragernes land. Eragon er vokset op på en gård lidt i udkanten af byen Carvahall der er ikke så meget plads men de klare sig. Når de skal skaffe føde til vintern tager Eragon op til rygkammen og jager hvor kun øvede jæger kan jage for at komme der over skal man forbi Therninsford og videre op genem bjergene.

8.2. Therinsford

8.2.1. Therinsford er en lille landsby dog lidt støre end Carvahall. Eragon og Brom er på gennem rejse i Therinsford og køber heste for at kunne komme hurtigere frem når de jagter dem som dræbte hans onkel og brændte deres hus. Therinsford er normal landsby ligsom alle andre dog høre man lidt mere om svinler og folk der snyder i Therinsford, men ellers er der markeder dog er husene ikke så godt oganiseret som i Carvahall her var de skæve og stod forskud af hinanden på en underlig måde.

8.3. Alagaesia

8.4. rygkammen