Get Started. It's Free
or sign up with your email address
film by Mind Map: film

1. Planlæggelse:

1.1. Hvis man skal lave en film bliver man nød til at planlægge det først. Der er mange ting der skal planlægges FX. Storyboard, skudliste,´ manuskriptet, baggrund, efekt og klippeplan. Hvis man ikke planlægger det først bliver det rigtig meget hulter til bulter.

2. Filmgenrer:

2.1. Film bliver delt op i genrer, for at fortælle folk hvad for en film de skal en at se. Der er mange forskelige genrer fx. Musical, krimi, krigsfilm, komedie, drama, fantasy, western, romantik, gyser, thiller, historiske film og actionfilm.

3. scenografi:

3.1. I en film er det også vigtigt at have kostumer, det hjælper folk med at forstå hvem der er hvem, og hvad de er. Som hvis det er i en Western film, skal de have cowboy tøj på, og hvis det var i Scream var det mere noget sort dystert tøj. Rekvisitter er noget det skal bruges til at gøre hanlingen mere spænende og realistisk. Rekvisitter kan fx være en kniv, en mobil alt fra lige mad til cykler, mulighederne er uendelige. Film foregår oftest på et set men det kan også bare forgå ude i naturen.

4. Billeder:

4.1. Man kan sætte billederne i en film sammen på mange forskellige måder. Når man ved, hvad man vil filme, kan man begynde at overveje, hvilke billeder man har brug for, og hvordan de skal opbygges.

5. Effekter

5.1. En effekt kan være mange ting men normalt fobinder man det med at vis man fx filmer i sort vid eller gør soten så skærmen virker lysere eller mørkkere. Det kan også være vis man fx sætter noget ind over et klip eller en scene.

6. Klipning:

6.1. Film består altid af mange små klip. Det er en række optageler eller billeder der kommer i en række følge så man kan forstå hanlingen.

7. Vinkler:

7.1. En vinkel er hvor man filmer fra fx. fra siden, frø perspektiv, helikopter perspektiv, normal og mm.