græsstepper:

Jetzt loslegen. Gratis!
oder registrieren mit Ihrer E-Mail-Adresse
græsstepper: von Mind Map: græsstepper:

1. Brand ,på savannen

1.1. hvad gør brand?

1.1.1. Brand: der opstod ofte mange brande på savannerne i tørtiden, men det gør ikke noget ved planterne for de har tilpasset sig området fordi planterne gemmer næring nede i rødderne så de kan vokse ud igen

2. de store pattedyr

2.1. verdens største pattedyr

2.1.1. her på græsstepperene lever en lang række af verdens store pattedyr. i Nordamerika laver der mange store flokke bisonokser og i Asien store flokke vild heste som løber rundt fredeligt og græsser

2.2. hvilke dyr bor der?

2.2.1. især i Afrika er græsstepperne fyldt med mange store pattedyr der er alle de dyr vi kender fra dyre film og dokumentar. der er elefanter, giraffer, antiloper, gazeller, løver, hyæner, bavianer og mange flere. de største pattedyr kan begå sig frit og nemt på de åbne vidder

2.3. hvad spiser de?

2.3.1. de fleste af dyrene ude på savannen lever self af græs og planter. men dyrene æder self ikke tilfældigt af føden, de deler det mellem sig ved at tage forskellige dele af en plante så de ting som dyret ikke behøver at spise efterlader den til de andre dyr som har brug for den specifikke del af planten. det er det samme med de døde dyr de efteralder også dele af det rå kød til at andet dyr som kan bruge det mere end andre.

2.3.2. der er self ikke kun planteædere på savannen der er også rovdyr som geparden, leoparder og løver, det er dem som dræber de fleste planterædere. når fx en løve fanger og dræber en gazelle begynder den self og spise og løvens venner kommer straks og spiser med. en folk gribe begynder a cirkle oppe i luften om det døde dyr, her venter de indtil løverne er færdige og så dykker de ellers ned og spiser restene sådan noget råt/rådnet kød kan gribe lugte på kilometers afstand.

3. tempareret græssteppe

3.1. hvad er tempereret græssteppe?

3.1.1. tempereret græssteppe findes i de temperarede områder. på disse græsstepper vokser der ikke planter eller træer men kun græs fordi temperaturen varierer meget fra sommer til vinter og der kommer ikke særlig meget regn som der gør på savannen.

3.1.2. Employee

4. Græs

4.1. hvad er græs egentlig

4.1.1. græs kendes på deres "knæ" som man kan se som en udbulning flere steder på stangen. det er på knæene at man finder deres evne til at tåle slåning, græsning eller nedtrampning. knæene er nemlig dets vækstpunkt. hvis et græs bides ned af et græssendedyr bider dyret ikke helt ned til jorden for hvis den gør det ville der ikke være flere "knæ" tilbage på græsset som den ville kunne vokse videre fra. knæet på græsstrået er også med til at gøre græsset robust. derfor kan græsset også vokse på steder hvor der er meget vind.

4.1.2. de fleste planter vokser ude i skudspidserne. vis et dyr bider en skudspids af, skal planten til at danne et nyt skud inde den kan begynde at vokse igen. det kræver meget energi at danne skud på planten igen. hvis planten mister sine skud for mange gange dør den til sidst.

5. Termitter

5.1. hvad er Termitter?

5.1.1. termitter er vigtige på savannen og for stofkredsløbet på savannen, fordi de omsætter dødt organisk materiale. termitter er sociale insekter ligesom alle slags myrer og nogle få bier og gedehams. de fleste insekter lever sammen i flokke.