Danmark i middelalderen

Jetzt loslegen. Gratis!
oder registrieren mit Ihrer E-Mail-Adresse
Danmark i middelalderen von Mind Map: Danmark i middelalderen

1. Hverdagsliv

1.1. Man spiste meget fisk,grød og brød, og det mest normale var at drikke øl.

2. Kirken og tro

2.1. I middelalderen troede de fleste på den katolske kristendom og den katolske kirke havde meget magt. Mange gav gaver til kirken fordi så trorede man at man ville komme i himlen og ikke i helvede.

3. Danmark og verden

3.1. Der blev fældet meget skov i middelalderen. Det første universitet blev lavet, og der kom folk fra hele Europa for at studere.

4. Kalmarunionen

4.1. Karmalunionen blev dannet i 1397. Det var et samarbejde mellem Danmark, Norge og Sverige. I 1467 trådte svenskerne ud af unionen fordi de mente at Danmark havde for meget magt. Den blev opløst i 1814.

5. kongemagt og krig

5.1. Da det blev middelalder var det Svend der var konge. Han holdt op med at tage på togter da det blev middelalder. Pave Fras er en af de mest troende mennesker i verden.

6. Den sorte død

6.1. Pesten kommer til Europa. Den kommer hele vejen fra Kina. Den spreder sig hurtigt. Der findes to slags den sorte død og lungepesten og den er 100% dødelig.

7. Valdemar

7.1. Han skal være far for 6 gang. Det er en datter som hedder Margrete. Valdemar vil samle Danmark. Han får samlet Danmark men han er ikke tilfreds. Han manglede Skåne området. Han angriber Gotland. Margrete bliver dronning af Norge som 10 årig hendes mand er 13 år ældre end hende. Det var et fattigt kongehus.

7.2. Valdemar mister hans eneste arving. Margrete er blevet gravid som 17 årig. Han taber Skåne. Han dør i 1375 på det slot han bedst kan lide. Margrete vil have at hendes søn skal være konge. Margrete har fået skåne tilbage. Hun mangler Sverige.

7.3. Margretes søn er død. Hun var meget alene da han døde for første gang i Danmark bliver en dame regent, men hun skal skaffe en mand. Hun vil igen prøve at få magten fra Sverige. Det ender med en kæmpe sejr til Margrete. Nu er hun regent i Danmark Norge og Sverige og hun vil nu samle dem i en fælles union under den samme konge og det skal være Erik af pommeren. Kalmarunionen bliver dannet.

7.4. Margrete bliver syg måske pest hun dør den 28 oktober 1412. Christian 2. overtager Danmark og dræber over 80 Svenskere.