Jeg tror at man kan leve i mere end 1 måned udelukkende af vand.

Jetzt loslegen. Gratis!
oder registrieren mit Ihrer E-Mail-Adresse
Jeg tror at man kan leve i mere end 1 måned udelukkende af vand. von Mind Map: Jeg tror at man kan leve i mere end 1 måned udelukkende af vand.

1. 10. - 2 Salt Salt bliver brugt meget til madlavning. Det betyder også at vi spiser meget salt men vidste du vi faktisk kun måtte få mellem 6-8 gram højst? det kan godt lade sig gøre at få så meget salt at det bliver til en farlig forgiftning. Man kan nemt ende med at dø af det med mindre kroppen får chancen for at få skyllet saltet ud igen. For en voksen på 70 kg begynder det at blive farligt hvis personen indtager 70 gram salt. hvis man indtager et par få hundrede gram i kroppen bliver døden svær at undgå. Salt er kendt som en selvmordsmetode fra gamle dage i Kina. Salt var værdifuldt så det var en metode for de rige. Salt er jo også livsvigtigt. Kroppens væsker skal indeholde en vis mængde salt ellers fungerer væskebalancen ikke. Hvis meningen er at få en smertefri eller hurtig død kan salt ikke anbefales som selvmordsmetode. Tværtimod er saltforgiftning en langsom måde hvor kroppens systemer bryder sammen under stort ubehag. Det kan sammenlignes med at dø af tørst.

2. 11.

3. 2. Hvordan kan det være at man kan det? Det er muligt at leve kun af vand i cirka 2 måneder men hvordan? Det er fordi at kroppen går i en slags dvale ligesom dyr som freksempel en bjørn gør når den skal sove om vinteren.

4. 4. Kroppen består af cirka 80% vand!

5. 1. Kan man det? En svensk mand på 44 år har klaret sig udelukkende af vand i 2 måneder fordi at han var spærret inde i sin bil begrund af sne. Derfor har han kun haft adgang til sne og muligvis et par chokoladebarer. Det er dobbelt så lang tid som de fleste forskere mener man kan klare sig.

6. 3. Hvorfor er vand vigtigt for kroppen? Vand er en af de vigtigste ting her på jorden. Både for dyr, mennesker og naturen. Kroppen skal bruge vand for at virke helt rigtigt så hvis man ikke drikker nok vand sker der det at cellerne begynder at mangle vand. Cellerne er en lille pose med vand der er lidt ligesom en vindrue. Når man tørrer en vindrue og tager alt saften ud bliver det til små rynkede rosiner det er jo okay for vindruerne men det er det altså ikke for vores celler og hvis det sker så kan de ikke fungere rigtigt. Når musklerne mangler væske kan de heller ikke arbejde rigtigt. freksempelt hvis du løber en tur så vil tempoet falde og din kropstemperatur vil stige og du vil få svært ved at komme af med varmen fordi der ikke er noget væske til at svede ud. Så vil turen føles meget hårdere end den plejer. Det er farligt hvis man ikke får nok vand for så kan kroppen ikke fungere. Hvis det går meget galt kan man dø af det.

7. 6. Fakta: Det er blevet bevist at et menneske kan leve i næsten 2 måneder udelukkende af vand men et menneske kan kun leve 1 uge uden vand. 97% af jordens overflade er dækket af hav eller søer men kun 1% af vandet kan man bruge som drikkevand. 80% af menneskets hjerne består af vand. Vi har cirka 1 kg vand i hjernen. Lungerne består af 90% vand. Hvis du føler dig træt eller får ondt i hovedet en dag så prøv at drikke noget vand det hjælper for det meste. (-:

8. 7. Hjerne

9. 5. Hvor lang tid? Kroppen kan klare cirka 1½ måned uden mad. Hvis du har kropsfedt kan du leve endnu længere.

10. 9. Væske: Der findes op til 21 slags væsker i kroppen som freksempelt blod, mavesyre, modermælk, tårer, spyt og meget mere. Ordet "væske" kan dække over to ting: Den væske der findes i kroppen som skal være tilstede for et godt helbred i kroppen kaldes kropsvæske. unødvendig væske der for det meste er tegn på en sygdom i kroppen kaldes for ødemer.

11. 8. Mad er en af de mindst vigtige elementer i en overlevelse situation. En person har brug for mad for at overleve men et menneske kan overleve meget længere uden mad end det kan uden vand.

12. 10. Vandforgiftning Selvfølgelig er vand sundt og man skal huske at drikke nok af det. Men ikke for meget for det kan være farligt der sker det at hvis man drikker for meget vand uden samtidig at spise mad med nok salt i kan du gå hen og få hvad man kalder en vandforgiftning det betyder at man simpelthen udvasker salten i kroppen derfor er det vigtigt at drikke nok vand men stadig passe på med ikke at drikke for meget.

13. 11. Afhængig af vand Alle er afhængige af vand. Da kroppen hele tiden mister vand - 2,5 til 3 liter om dagen. Man mister freksempel vand ved at svede, tisse og græde og så skal dette vand erstattes for at holde kroppen sund.

14. 12. Kan man drikke regnvand? Regnvand kan faktisk godt drikkes som det er. Der er nemlig ikke nogen dyr der har været i det og hvis det du samler vandet i er rent så er det intet problem med det. Man kan sætte vandsamlere op og til det kan man bruge freksempelt store blade, regnslag, plasticposer og meget mere. Naturen har også givet os træer som vi kan samle vand fra men hvordan? Du skal bare tage en trøje eller et andet stykke tøj der kan nå rundt om et træ. Så skal du binde en knude på trøjen efter du har ført det rundt om man skal bare huske at sørge for at knuden er det laveste punkt. Stil derefter noget under som du kan samle vandet i. Så let er det at samle vand fra et træ også er det jo rigtig godt at kunne hvis man en dag skulle være i nød.

15. 13. Lifestraw Det danske sugerør Lifestraw skal hjælpe den milliard mennesker der ikke har adgang til rent drikkevand. Firmaet bag sugerøret har indbygget filtre, jod og aktiv kul som renser vandet for parasitter bakterier og virusser. Det vil altså sige at man kan gå hen til en vandpyt og drikke af sugrøret uden at blive skadet.

16. 14. Frugt Hvor meget vand er der i frugt? Frugt indholder faktisk rigtig meget vand. derfor kan det være en rigtig god ide at spise frugt frem for brød hvis man er meget tørstig og ikke har noget vand fordi at brødet bare suger vandet i maven og dermed har man bare brug for endnu mere vand. Bananer indholder freksempel: 74% vand En vandmelon indeholder: 95% vand Agurker indeholder: 94% vand