Comienza Ya. Es Gratis
ó regístrate con tu dirección de correo electrónico
Мојот дом por Mind Map: Мојот дом

1. Тоалет

2. Одржуваме лична хигиена

3. Нова година

4. Празници во зима

5. Велигден

6. Божиќ

7. Бадник

8. Моето семејство

8.1. Улогите на членовите на семејството

8.1.1. Мајката готви

8.1.2. Таткото поправа

8.1.3. Мајката пегла

8.1.4. Мајката ја одржува хигиената

8.1.5. Таткото пазарува

8.1.6. Децата ги средуваат играчките

8.1.7. Читаат книги

8.1.8. Го местам креветот

8.1.9. Одам во продавница

8.2. Семејството и слободното време

8.2.1. Излет

8.2.2. Парк

8.2.3. На пазар

8.2.4. На планина

8.2.5. На пазар

8.2.6. Театар, кино

8.2.6.1. телевизија

8.2.6.2. Читање книги, списанија

9. Простории во домот

9.1. Дневна соба

9.1.1. Одмараме

9.1.2. Гледаме телевизија

9.2. Трпезарија

9.2.1. Појадуваме, ручаме, вечераме

9.3. Кујна

9.3.1. Се подготвува јадење

9.4. Спална соба

9.4.1. Спие

9.5. Детска соба

9.5.1. Игра, учи, спие

10. Хигиена во домот

10.1. Мајката одржува хигиена

10.2. Чисти со правосмукалка

10.3. Одржува хигиена во тоалетот

10.4. Таткото го средува дворот

10.5. Коси трева

10.6. Наводнува цвеќиња, трева

11. Лична хигиена

11.1. Сапун

11.2. Шампон

11.3. Паста за заби

11.4. Четка за заби

11.5. Чешел

11.6. Бањање

11.7. Промена на облека

11.8. Како треба да одржуваме хигиена? Миење на раце кога играме со домашни миленичиња, по одење во тоалет, пред јадења, кога играме со играчки, кога возиме тротинет

12. Празници во семејството

12.1. Родендени

12.2. Куќни слави