Zorgvoorzieningen

zorgvoorzieningen

Начать. Это бесплатно
или регистрация c помощью Вашего email-адреса
Zorgvoorzieningen создатель Mind Map: Zorgvoorzieningen

1. Ziekenhuis

1.1. Ziekenhuis is de benaming voor een instelling waar zieken verzorgd worden en waar professionele gezondheidszorg wordt verleend. Dit gebeurt door artsen, medisch specialisten en verpleegkundigen. Een verwante benaming is kliniek. Dit zijn veelal gespecialiseerde ziekenhuizen, bijvoorbeeld abortuskliniek of hartkliniek

2. Huisarts

2.1. Huisarts of huisdokter is de benaming voor een gespecialiseerde arts die (buiten de ziekenhuizen) werkt, maar niet in een ziekenhuis. In het algemeen wordt de huisarts door mensen met gezondheidsproblemen in de ruimste zin als eerste aangesproken. De huisarts kan u zo nodig doorverwijzen naar een specialist.

3. Apotheek

3.1. Een apotheek heeft als taak medicijnen die door artsen worden voorgeschreven aan de patiënten te verstrekken. Ook patiëntenvoorlichting, begeleiding en educatie aan artsen en houden van spreekuren (medicatie-beoordelingsgesprekken) horen tot de taken van de apotheker

4. Fysiotherapeut

4.1. De fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Met zijn kennis en kunde helpt de fysiotherapeut bij het voorkómen, verhelpen of verminderen van uw lichamelijke klachten aan spieren en gewrichten.

5. Uiterlijke verzorging

5.1. Nagelstyliste

5.1.1. Een manicure is een behandeling van de handen maar vooral de nagels. Ook degene die deze handeling beroepsmatig uitvoert, wordt een manicure genoemd.

5.2. Kapster

5.2.1. Een kapper werkt in een kapsalon of bezoekt de mensen aan huis. Niet alleen wordt het haar geknipt, maar het kan ook worden geverfd, gebleekt, in model gekapt of geföhnd.

5.3. Schoonheidspecialiste

5.3.1. Een schoonheidsspecialist(e) voert een verzorgende, ontspannende ofwel huidverbeterende en cosmetische handeling uit op het gezicht en lichaam. Een schoonheidsspecialist verzorgt de huid, behandelt huidproblemen, geeft advies voor de behandeling van huidproblemen, verkoopt (cosmetische) producten ter bescherming en/of verbetering van de huid. De schoonheidsspecialist geeft de klanten een op de persoon afgestemde, deskundige behandeling.

5.4. Pedicure

5.4.1. Een pedicure of voetverzorging is een behandeling van de voeten.

6. Ergotherapeut

6.1. Ergotherapie is een paramedische discipline die zich richt op het weer mogelijk maken van dagelijkse handelingen bij mensen die door ziekte of beperking een lichamelijke of psychische beperking hebben opgedaan.

7. Mondzorg

7.1. Orthodontist

7.1.1. Een orthodontist (soms ook beugeltandarts genoemd) is een tandarts-specialist in de orthodontie die na afronding van de tandheelkundestudie een 4-jarige fulltime-specialistenopleiding aan de universiteit heeft gevolgd. Een orthodontist houdt zich bezig met het bestuderen van de vorm, groei en ontwikkeling van het gebit en de kaken en het optimaliseren van de stand van het gebit en de kaken door middel van beugels (orthodontie)

7.2. Mondhygiëniste

7.2.1. Een mondhygiënist is als paramedicus werkzaam binnen de mondzorg. De taken die een mondhygiënist uitvoert zijn voornamelijk gericht op preventie – het voorkomen van tandvleesproblemen, cariës (gaatjes in tanden en kiezen), erosie (dunner worden van glazuur door zure producten).

7.3. Tandarts

7.3.1. Een tandarts is iemand die gespecialiseerd is in de tandheelkunde en in die hoedanigheid problemen verhelpt die te maken hebben met het gebit.

8. Podotherapeut

8.1. De podotherapeut heeft verschillende mogelijkheden om lichamelijke klachten in de voeten, knieën, heupen en lage rug te behandelen. Hierbij kunt u denken aan een therapie met behulp van steunzolen, (medical) taping, ortheses, nagelbeugels en schoenadviezen.

9. Verpleeghuis

9.1. Thuiszorg

9.1.1. Thuiszorg is verzorging en verpleging die bij cliënten thuis wordt geleverd. De thuiszorg behoort tot de extramurale gezondheidszorg of eerstelijnsgezondheidszorg. Ze levert verschillende soorten dienstverlening. De belangrijkste zijn verpleging, kraamzorg, huishoudelijke verzorging en persoonlijke verzorging, gespecialiseerde verzorging/verpleging

9.2. Een verpleeghuis (ook: verpleegtehuis) is in Nederland een instelling waar patiënten kunnen worden verpleegd die niet langer voor een medische behandeling opgenomen behoeven te zijn in een ziekenhuis.

10. Diëtiste

10.1. Informeert, adviseert en begeleidt mensen op het gebied van voeding