Het Gouden Ei

马上开始. 它是免费的哦
注册 使用您的电邮地址
Het Gouden Ei 作者: Mind Map: Het Gouden Ei

1. Samenvatting

1.1. Rex en Saskia zijn onderweg naar Frankrijk als ze onderweg bij een tankstation stoppen om te rusten. Saskia gaat naar een automaat om drinken te halen, en Rex wacht op haar. Ze komt niet meer terug en Rex gaat haar zoeken. Ze is onvindbaar en wordt niet meer teruggevonden. 8 jaar later is Rex weer in Frankrijk en doet een oproep via de televisie. Er wordt gereageerd door een man die ook bij dat benzinestation was. Hij zegt dat hij weet wat er met Saskia is gebeurd, maar dat Rex er alleen achter kan komen door bij hem te laten gebeuren wat er ook bij Saskia is gebeurd. Hij neemt een slaapmiddel en wordt wakker in een graf. Hier eindigt het boek en er wordt dus niks meer van Rex en Saskia vernomen.

2. Personages

2.1. Saskia

2.1.1. Saskia is een vrouw van middelbare leeftijd die erg verliefd is op haar vriend Rex.

2.2. Rex

2.2.1. Rex is de hoofdpersoon uit het boek. Hij is (samen met Raymond) het hele boek aanwezig en is op zoek naar zijn vriendin Saskia, die vermist is geraakt tijdens een bezoek aan een benzinestation. Hij zal rond middelbare leeftijd zijn, maar hij heeft samen met Saskia geen kind

2.3. Raymond

2.3.1. Raymond is naast Rex een erg belangrijk persoon in het boek. Hij ontvoert en vermoordt Saskia eerst, en aan het eind van het boek doet hij hetzelfde bij Rex. Raymond is scheikundeleraar en heeft 2 tienerkinderen. Raymond is ongeveer vijftig jaar oud.

3. Perspectief

3.1. Het boek wordt verteld vanuit het auctoriaal vertelperspectief. Ik zal dit laten zien d.m.v. een citaat : 'De benzinemeter van Rex's auto was kapot. Dat was hij drie jaar eerder ook al geweest, toen ze voor het eerst samen op vakantie waren.''

4. Ruimte

4.1. Het boek heeft erg veel verschillende locaties. Voor een deel speelt het zich af in het benzinestation, maar eigenlijk zijn er te veel locaties om op te noemen. Dit doet niet opmerkelijk veel voor het verhaal.

5. Tijd

5.1. Het boek speelt zich af rond 1980. Het is geschreven in 1984 en je ziet veel dingen van die tijd. Zo heb je al auto's, benzinestations, maar ook verkrijgbare slaapmiddelen. Verder zijn er nog niet veel mobiele telefoons, dus kan het niet van deze tijd zijn.

6. Motieven

6.1. Een erg belangrijk element is dat het boek uit 2 verhalen bestaat. Zo gaat het eerst over Rex en Saskia, en lees je daarna wat over Raymond. Dit blijft de hele tijd doorgaan totdat Rex en Raymond elkaar ontmoeten.

7. Thema

7.1. Het thema van het boek is: Houdt van elkaar tot je dood. Je kunt dit zien aan Rex die erg veel van Saskia houdt en zijn leven bereid is op te geven om te weten wat er met haar is gebeurd.

8. Beleving

8.1. Ik kan me erg inleven in Rex. Als je op zo'n manier je vriendin kwijtraakt, lijkt het me erg moeilijk om haar achter te laten. Ik zou haar nooit vergeten en moeite hebben om mijn leven voort te zetten. Daarom snap ik ook dat het hem niet uitmaakte wat er met hem gebeurde, zolang hij maar wist wat er met Saskia was gebeurd.